Med en helt fantastisk rolig vejrprognose – stort set ingen vind, og tørt vejr, lagde vi ugens første tur ud fra Kirkjubøur, til Hestur og Koltur. Et 5 km kryds i strøm fra siden skød turen i gang, og løbende undervejs justerede vi kurs og tempo ind. Strømmen skubbede os rundt om sydspidsen af Hestur, i et lille hoppende tiderace, om til en strækning med storslåede grotter som vi gik på opdagelse i, mens vi bevægede os i to grupper nordpå langs fuglefjelde, tæt tæt på de små dønninger der brusede op af klipperne.

Fra Hestur satte vi kursen mod Koltur, og indledte hvad vi troede der ville blive et nemt kryds. Det viste sig at blive alt andet: Strømretning var modsat der hvor vi skulle hen, og det blev 1 times hårdt arbejde frem mod Koltur og øens eneste 100 meter lange sandstrand, hvor vi blev budt velkommen af den ene af de to personer, som beboer øen. Pausen her var i sol, og krydret med færøske delikatesser (Tak for madpakkerne, Sveinur) — grind, skærpekød, fåre-rullepølse og saltet spæk var lækre og udfordrende smagsoplevelser.

Efter at have udforsket bopladsen med rekonstruerede huse dateret tilbage til vikingetiden, sprang vi igen på vandet, satte kursen mod Hesturs nordspids. Igen langs klippekyst, snoede ruten sig langs Hesturs østkyst, ind til vi krydsede tilbage til Kirkjubøur og sluttede dagen med lidt historie om de tidlige bosættelser og kirker på dette historiske hjørne af Færøerne.

Hjemme igen – med curry og ris i maverne – debriefede vi turen og samlede erfaringer, highlights og læring op fra dagen. En lang første dag, med virkelig smæk på oplevelserne, hvor vi kom ud og for alvor mærkede strømmens udfordringer i den rene form, og fik føling med niveauet.

Klik på billederne for at se galleriet i stort format / click images to view larger format

Læs mere i samme kategori

Dag 8: At lande lige tilpas

Dag 8: At lande lige tilpas

Hvordan lander man den ottende og sidste dagstur, efter 7 dage med fuld knald på? Vibeke, Maja, Einar og Henrik var turledere i dag - se hvordan de gjorde.
læs mere
Klar til Kajakeventyr

Klar til Kajakeventyr

En varieret dag med storslået roning og intense passager i accelererende strøm, til Gasadalurs buldrende vandfald og i Tindholmurs tideraces.
læs mere
På vej til Færøerne

På vej til Færøerne

Syv forventningsfulde deltagere og 2 turledere er klar til at sætte kajakkerne i vandet på Færøerne. Månedesvis af forberedelser og træning giver mening nu!
læs mere

Kommentarer