Dagens skræddersyede kajakkursus var med Jacob i Løkken. Jacob træner til EPP4 niveauet, og med en grundig tilgang til at blive sikker på niveauet inden en prøve, ville han gerne udfordres og udvikles i bølger. Jacob havde været på EPP4 kursus og har allerede et solidt niveau – med et stærkt rul: Et perfekt fundament til at bygge videre på surf i større og mere krævende bølger. Vi havde udsigt til 2 meter dønning på hvad mange måske vil kalde endnu en kold sommerdag (jeg ser mere en ideel surf-sommer for mig, med alle de gode bølger).

Vi mødtes på stranden i Løkken først på eftermiddagen, og fik en snak om Jacobs ønsker for dagen, og hvordan det kunne bygges op med dagens surf-forhold. Derefter på vandet, hvor de første “runs” gav en hurtig pejling på en progression ud i større bølger, hvor rullet blev testet, og vi blev mindet om vigtigheden af rigtig placering i forhold til andre kajakroere.

Der var nok at holde øje med på vandet: Kitesurfere, padelsurfere, surfskole, og dagens nyhed: Jetski (forestil jer at dele surfzonen med en nærgående motocrosser på vandet iført fullfacehjelm og nakkekrave og en stinkende totakts-motor…hmmm).

Kort pause på land, så gik vi længere ud i surfzonen og fandt de store dønninger “bagved”, hvor der var masser af plads til at manøvrere og mærke rytmen i bølgerne. Her lykkedes det at få et par virkelig konge surfture på store dønninger – dagens bedste surfture, inden vi igen havnede i de brækkende bølger og blev spulet et par gange på vej op på stranden.

 

Der kunne uden problemer findes “testing conditions” i dag – og med pålandsvind, varmt vand og solskin var konsekvenserne overskuelige, og der kunne arbejdes med alt fra de helt små og overkommelige 20 cm bølger, til 2 meter “kasser”, inden for få minutters ro-afstand.

Tilbage i land, smil fra øre til øre – fik vi en snak om bølger, vind og EPP4 niveauet generelt. En god dag – der viser hvor langt meget man kan nå på kort tid når forholdene er rigtige til det.

Tak for turen Jacob!

Kommentarer