Søndag 25. maj var OnAdventure på banen i Kajakklubben Pagaj i Holstebro, for at sætte instruktør-fokus på teknikforståelse og EPP2 instruktion med klubbens instruktør-team. Jens Peder, Marianne, Gert, Birger, Dan, Bent og Jan var samlet over morgenkaffen og rundstykkerne da Jeg mødte ind kl 8 søndag morgen – morgenfriske kajakroere! Vi satte dagen i gang med fokus på underviser-rollen og top tips til forbedring af forevisning, og fik kajakkerne på vandet til dagens første runde praktiske øvelser. Atter på land, var der tid til at samle op med notater:

Tid til at tage notater undervejs på dagen

Tid til at tage notater undervejs på dagen

Sidst på formiddagen, var der træning og feedback på teknikbanen lige foran klubhuset – med tid til at eksperimentere og prøve andre kajak-typer til de samme øvelser. En tur i nye kajakker, skærpede opmærksomheden manøvre-egenskaber, kropsfornemmelse og kajak-kontrol.

Træning på Teknikbane - teknik og kajakfornemmelse i fokus.

Træning på Teknikbane – teknik og kajakfornemmelse i fokus.

Efter en overdådig og vel-anrettet frokost, gik vi videre med video-analyse af teknik, som redskab til at fintune instruktørernes teknikforevisning, og diskuterede fokuspunkter for EPP2 teknikkerne. Dagens sidste kajak-session var træning og fintuning af makkerredninger – først som en øvelse i at spare tid – og derefter gjorde vi det mere avanceret og udfordrende ved at kombinere redningerne bugsering.

Vi tog bugserlinerne i spil til en test af makkerredninger med lidt større krav til teknik og til at holde fast på udstyret.

Vi tog bugserlinerne i spil til en test af makkerredninger med lidt større krav til teknik og til at holde fast på udstyret.

Kursisterne i gang - 3 teams, arbejder med at gøre makkerredningen mere effektiv og tidsbesparende.

Kursisterne i gang – 3 teams, arbejder med at gøre makkerredningen mere effektiv og tidsbesparende.

Tak til Kajakklubben Pagaj for invitation til en dags teknikundervisning, I var energiske, entusiastiske og åbne for nye input – held og lykke med udviklingen i jeres instruktør-team!

 

Share

 

Trænger jeres instruktør-team til en portion ny energi og inspiration? Kontakt OnAdventure og fortæl om dine ønsker!

 

Kommentarer